7 مرحله اساسي براي ثبت شركت
7 مرحله اساسي براي ثبت شركت
ثبت شركت يكي از اساسي ترين قدم هايي است كه هر فرد مي تواند در زندگي خود بردارد و شروع به فعاليتي با اهداف بزرگ تر و حرفه اي تر و ديدگاهي بسيار كلان تر بكند. آنچه كه مسلم است ثبت شركت اين هم با قوانين و مقررات خاص داخل ايران نيازمند داشتن شريك تجاري ااست و شركت بدون داشتن حداقل يك شريك و يا چند شريك با توجه به ساختار و يا قالب شركت امكان پذير نيست.
به صورت كلي براي ثبت شركت نياز است كه اقداماتي انجام شود. هر چند وجود انواع مختلف شركت و قوانين خاص ثبت هر يك از شركت ها داشتن دانش حقوقي را لازمه ثبت شركت مي كند اما اين كار امروزه با دانش و تخصص شركت ها و موسسات حقوقي به راحتي امكان پذير شده است.
در ادامه در هفت گام ساده و عملياتي شرايط ثبت شركت را با شما دنبال خواهيم كرد. به ياد داشته باشيد كه ثبت شركت هر چند در اين مراحل شدني است اما بهتر است از افراد داراي شناخت حقوقي براي ثبت شركت حتما كمك بگيريد.
هفت مرحله تا ثبت شركت
1- قرارداد خود را امضا كنيد: همانطور كه توضيح داده شد براي ثبت شركت لازم است كه شركا با هم توافقنامه يا قراردادي امضا كنند. براي اين كار بايد همه شركا حتما قرارداد را امضا و با مفاد آن كه معمولا نوع و شرايط شراكت در آن ذكر شده است توافق كنند.
2- تكميل مدارك شركت: مدارك شركت مانند اساسنامه، شركتنامه و يا اظهارنامه و به دنبال آن تنظيم صورتجلسه مجمع عمومي موسسين، صورتجلسه هيئت مديره اوليه و تكميل مداركي مانند شناسنامه و كارت ملي شركا، مجوز احتمالي و يا وكالت نامه وكيل و غيره مي باشد. براي اطلاع از مدارك مورد نياز براي ثبت شركت ابتدا قالب شركت را انتخاب و بعدا مدارك مورد نياز را متناسب با آن قالب شركت آماده كنيد.
3- انتخاب نام براي شركت: يكي از حساس ترين قسمت هاي ثبت شركت است كه بعدا حتي براي ثبت برند و برند سازي و يا دريافت كارت بازرگاني نيز مي تواند در شهرت و اعتبار شركت دخيل باشد. فرم تعيين نام براي شركت به اين صورت است كه به شما فرصت داده مي شود تا نام را به ترتيب اولويت براي شركت خود در نظر بگيريد و انتخاب كنيد. از بين اين نام ها كه بايد شرايط خاص داشته باشد و مطابق با قوانين تعيين نام انتخاب شده باشد، يك نام توسط اداره ثبت شركت ها براي شما در نظر گرفته مي شود. قوانين تعيين نام را مي توانيد با مراجعه به سايت ويونا و قسمت قوانين مطالعه فرماييد.
4- امضا و تاييد اوراق شركت: اساسنامه، شركتنامه و اظهار نامه و همچنين صورتجلسات هيئت مديره و صورتجلسه مجمع عمومي موسسين بايد حتما به امضا همه شركا رسيده باشد. اين امضا با نام تاييد اوراق مشخص مي شود و با امضا اين اوراق شركت وارد روال قانوني براي ارائه تقاضا براي ثبت شركت مي شود.
5- تنظيم تقاضا براي ثبت شركت و تشكيل پرونده: در اين مرحله بايد شركا يك درخواست براي ثبت شركت آماده كنند و به همراه ساير مدارك براي تشكيل پرونده در اداره ثبت شركت ها ارسال كنند. در واقع مدارك به همراه تقاضا بايد تكميل شوند و هيچ نقصي در آنها نباشد تا پرونده ثبت شركت تشكيل شود.
6- كارشناسي ثبت شركت: بعد از تكميل پرونده، كارشناسان خبره اداره ثبت شركت ها اقدام به كارشناسي و اظهار نظر در خصوص درخواست براي ثبت شركت خواهند كرد. در صورت وجود نقص پرونده رد مي شود و موضوع نقص به متقاضيان توضيح داده مي شود. در صورت تاييد بايد هزينه ها را براي ثبت شركت و آگهي شدن موضوع ثبت پرداخت كنيد.
7- ثبت شركت، انتشار آگهي و تحويل اسناد ثبت شركت: در مرحله هفتم بعد از تكميل پرونده و پرداخت هزينه ها، موضوع ثبت شركت در روزنامه كثير الانتشار و روزنامه رسمي بايد آگهي شود و نهايتا مدارك شركت مانند تقاضانامه، اساسنامه، شركتنامه و صورتجلسات به متقاضيان تحويل داده مي شود و شركت ثبت مي شود.
همانطور كه توضيح داده شد اين هفت قدم براي ثبت شركت الزامي است و اين مراحل اساسي ثبت شركت است . پيشنهاد مي شود براي ثبت شركت حتما از يك مشاور و يا موسسه حقوقي معتبر مانند هلدينگ ويونا مشاوره دريافت كنيد.
برچسب: ،