ثبت شركت دانش بنيان مناسب چه افرادي است؟
ثبت شركت دانش بنيان مناسب چه افرادي است؟
در سال هاي اخير ثبت شركت دانش بنيان به يكي از كليدي ترين روش ها توسعه اقتصادي در كشور تبديل شده است و حمايت هاي زيادي كه از اين شركت ها توسط دولت انجام مي گيرد باعث شده تا بسياري از افراد با ايده هاي ناب و مناسب به فكر راه اندازي شركت دانش بنيان باشند.
به صورت كلي شركت هاي دانش بنيان در راستاي هم افزايي علم و صنعت و به منظور تقويت رويكرد اقتصاد دانش بنيان و با هدف ارائه دانش و علم مورد نياز به اقتصاد و صنعت شكل مي گيرند و عمدتا با پشتوانه نوآوري و اختراع همراه هستند، به شكلي كه ثبت شركت دانش بنيان اغلب براي تجاري سازي ايده ها و اختراعات و يا نتايج حاصل از تحقيق و توسعه در زمينه هاي طراحي و توليد و بهينه سازي كالا و خدمات انجام مي شود.
همانطور كه از نام اين شركت ها مي توان به خوبي حدس زد، شركت دانش بنيان صاحب عنصري به نام علم و دانش است كه مركزيت و محوريت اين شركت ها را شكل مي دهد. در واقع شايد اغلب شركت هاي تجاري با هدف راه اندازي كسب و كارهايي باشد كه قبلا هم وجود داشته و يا الگو برداري از ديگر شركت ها با مزيت هاي رقابتي ويژه خودشان مي باشد. اما شركت دانش بينان يك محور اصلي دارد و آن هم دانش است كه با تكيه بر تحقيق و توسعه و اختراع و نوآوري به صنعت و اقتصاد كمك مي كند.
بنابراين ممكن است افرادي كه دنبال ثبت شركت دانش بنيان هستند نه زمين، نه ماشين آلات و دستگاه صنعتي خاص و يا حتي تجهيزات ويژه اي نياز داشته باشند و تنها با تكيه بر تخصص هاي علمي، دانش و نوآوري هاي علمي و پژوهشي خود صاحب مزيتي هستند كه مي تواند در روند توسعه اقتصادي، پيشرفت صنعتي با ارائه خدمات تخصصي و علمي در قالب مشاوره، انجام پژوهش هاي كليدي در حوزه هاي خاص، توليد محصولات به روش هاي كاملا جديد و دانش محور مانند محصولات با فناوري هاي نوين، ارائه خدمات كارآفريني اجتماعي و شركتي، نظارت بر پروژه هاي پژوهشي و يا اجرايي و مشاوره اي، تبديل فرصت ها به مزيت رقابتي و تهديد ها به فرصت ها، توسعه محصولات يك سازمان و غيره به شركت ها، صنايع و اجتماعي كمك كند.
ثبت شركت از نوع دانش بنيان هر چند بايد در اداره ثبت شركت ها انجام شود اما به صورت كلي مي تواند رويكرد منطقه اي، كشوري و يا جهاني داشته باشد. افرادي كه به دنبال ثبت شركت دانش بنيان هستند اهداف متفاوتي را در سر دارند كه ممكن است يك تا چندين هدف را پوشش دهد و به اقتصاد ملي و كشوري كمك زيادي بكند.
عمده ترين اهداف براي ثبت شركت دانش بنيان را مي توان اهداف زير دانست:
- توليد و يا جذب ايده هاي نوين به منظور تجاري سازي و تبديل به محصول و مشاغل جديد
- كمك به صنايع و توليدات و يا خدمات به صورت هم افزايي علم و دانش
- تجاري سازي يك تا چندين يافته پژوهشي و علمي و تحقيقاتي
- كمك به محققان و دانش آموختگان براي توانمند شدن و ورود به كسب و كارها
- توليد فناوري هاي برتر و يا حمايت و هدايت نوآوري ها و اختراعات به سمت توليدات جديد
- ايجاد زمينه هاي به كار گيري و استفاده از تخصص هر چه بيشتر دانش آموختگان و دانشگاهي ها در كسب و كار ها
- ارتقا فرهنگ و روحيه كار آفريني و ...
بنابراين يك شركت دانش بنيان با تكيه بر دانش، پژوهش و تحقيق به صنعت كمك مي كند و ديدگاه نوآوري دارد و از اين جهت به كشور و توسعه اقتصادي كمك مي كند.
برچسب: ،