مراحل ثبت شركت در اداره ثبت شركت ها (بخش اول)
مراحل ثبت شركت در اداره ثبت شركت ها (بخش اول)
بر خلاف گذشته فرايند ثبت شركت بدون نياز به حضور در اداره ثبت شركت ها و به صورت اينترنتي انجام مي شود. كليه علاقمنداني كه به دنبال فعاليت به صورت حقوقي با ثبت شركت هستند و خواهان اين هستند كه كسب و كار خود را در قالب يك شخصيت حقوقي دنبال كنند لازم است كه با مراجعه به سامانه اينترنتي اداره ثبت شركت ها مراحل ثبت شركت را به صورت كامل انجام دهند. اما با اين وجود توصيه كليدي خود اداره ثبت شركت ها نيز اين است كه براي ثبت شركت حتما از تخصص افراد خبره و كارشناسان كار بلد استفاده كنيد تا نياز به دوباره كاري و يا درخواست مجدد براي ثبت شركت نباشد.
به صورت كلي براي ثبت شركت به صورت آنلاين و از درگاه اينترنتي اداره ثبت شركت ها بايد مراحل زير را انجام دهيد كه با هم مرور خواهيم كرد:
1- تعيين قالب شركت
اولين قدم براي ثبت شركت بعد از مراجعه به سامانه اداره ثبت شركت ها، انتخاب قالب شركت است. در اين خصوص اشراف به ماده 20 قانون تجارت مهم است زيرا 7 شركت تجاري و يك موسسه غير تجاري در اين مرحله به شما نمايش داده مي شود كه انتخاب هر يك قوانين و مقررات و شرايط خاص خود را دارد. در اين مرحله بايد متناسب با اهداف و برنامه هاي خودد و نوع فعاليت و احتمالا موضوع فعاليت شركت خود، يك قالب را انتخاب كنيد.
2- تعيين شركا يا سهامداران شركت
گام دوم ثبت شركت در سامانه اينترنتي اداره ثبت شركت ها مشخص كردن شركا يا سهامداران شركت است كه بايد متناسب با قالب شركت حداقل نفرات شريك رعايت شود. مثلا براي شركت با مسئوليت محدود حداقل دو نفر شريك و براي شركت تعاوني حداقل 7 نفر شريك بايد معرفي كنيد. در اين مرحله بايد مشخصات شركا و ميزان سهام و سرمايه آنها مشخص شود. تعيين شركا با توجه به اهميت و نقشي كه در شركت دارند و مشاركت آنها در سود و زيان شركت در ابتداي ثبت شركت اهميت زيادي دارد.
3- تعيين ميزان سرمايه شركت و آورده هر يك از شركا
همانطور كه توضيح داده شد يكي از اقدامات كليدي براي ثبت شركت اين است كه ضمن مشخص كردن سرمايه اوليه شركت ميزان سهم هر فرد از سرمايه شركت را مشخص كنيد. در اين مرحله نيز بايد ميزان حداقل سرمايه تعريف شده در قوانين هر شركت را به خوبي رعايت كنيد. مثلا اگر قالب شركت خود را سهامي خاص انتخاب كرده باشيد بايد حداقل 1 ميليون ريال سرمايه اوليه را براي شركت در نظر بگيريد و 35 درصد از آن را در ابتدا در حساب شركت واريز يا تاديه كنيد.
4- مشخص كردن موضوع فعاليت شركت
اقدام بعدي تعيين موضوع فعاليت شركت است كه در واقع اصل اساسي تشكيل شركت بوده است. انتخاب موضوع براي ثبت شركت از اين جهت اهميت دارد كه اگر موضوع به درستي بيان نشود ممكن است مانع ثبت شركت شود و يا در صورت ثبت شركت در آينده شركت محدوديت هايي را براي فعاليت شركت به وجود بياورد. بنابراين يكي از حساس ترين مراحل براي ثبت شركت انتخاب موضوع فعاليت شركت است. قبل از انتخاب موضوع براي ثبت شركت انواع مختلف موضوعاتي كه مي توانيد ثبت كنيد را حتما با مشاورين ثبت شركت بررسي كنيد.
برچسب: ،